4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Acil hekimleri dernek kurdu

Eskişehir'de, acil hekimleri dernek çatısı altında bir araya geldi.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İl Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan'ı ziyaret eden Acil Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Dede, "Amacımız, acil hekimlerinin haklarını korumaktır. Derneğimiz, kamu ve özel hastanelerin acil servisleri ile 112 ambulans servisinde görev yapan acil hekimlerince kuruldu. Acil hekimlerin haklarını korumak, gelecekte daha güvenli ve huzurlu çalışma imkanı oluşturabilmek için çalışacağız. Acil Hekimleri Derneği, Türkiye'de bu misyonda kurulmuş ilk ve tek dernektir" dedi.

Doktor Dede, kamu hastanelerinde muayene edilen hastaların yaklaşık üçte birinin acil servislerde muayene olduğunun altını çizerek, "Buna karşılık acil servislerde çalışan hekim sayısı, toplam hekimlerin sadece yüzde 10'nu oluşturmaktadır. Bu oranın anlamı yüzde 10'luk hekim sayısı ile toplam hastanın yüzde otuzunun muayenesi demektir. Acil hekimleri her zaman ağır bir fiziksel yük ve psikolojik travmayla karşı karşıyadır. Bu iş yüküne rağmen acil hekimleri döner sermaye ek ödemesinden de çalışmalarının karşılığını alamamaktadırlar. Yani zor şartlarda daha fazla çalışmakta ve daha az kazanmaktadırlar. Acil Hekimleri Derneği olarak acil hekimlerinin haklı sesi olmaya, mevcut durumu ve onların isteklerini hem yerel yöneticilere ve hem de Sağlık Bakanlığı'na iletmeye, haklı oldukları her konuda acil hekimlerinin yanında olup onlara destek olmaya çalışacağız" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Fidan ise, Acil Hekimleri Derneği yöneticilerinin ilk ziyareti kendisine yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, derneğin hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 18:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?