4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Acılı babanın yaşam savaşı

Eskişehir'de, oğlu trafik kazasında öldükten sonra kansere yakalanan bir kişinin yaşadığı dram yürek sızlattı.

Şirintepe Mahallesi'nde bir evde kirada oturan Mehmet Sönmez'in (64) iki oğlundan biri, 15 ay önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Acılı baba Sönmez, oğlunun vefatınının ardından akciğer kanserine yakalandığını öğrenince ikinci kez yıkıldı.

Sosyal güvencesi olmayan, yeşil kartlı Mehmet Sönmez'in kirada oturduğu evin elektriği ve suyu da borcunu ödeyemediği için kesildi. İlaçlarını da alamadığını belirten Sönmez, "Oğlumu kaybetmenin acısını yaşarken, kanser olduğumu öğrendim. Eskişehir Devlet ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde 15 aydır tedavi görüyorum. Ancak, yeşil kartlı olduğum için MR ve tomografi çekilirken gerekli olan ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamıyor. Bu yüzden tedavim yarım kalıyor. Çok mağdurum. Halter ve güreş sporlarıyla uğraştım. Kalan prim borcumu yatırıp emekli olabilmem için de 3 bin TL gerekli. Valilikten üç ayda 150 TL alıyorum. O da yetmiyor. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

Sönmez'i evinde ziyaret edip çiçek vererek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Şirintepe Mahalle Muhtarı Nuren Kahraman, duyarlı vatandaşları yardım etmeye davet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 19:15:17
Güncelleme :26 Haziran 2009 Cuma 19:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurenkahraman IP: 88.247.58.xxx Tarih : 8.07.2010 15:34:18

evet bu yaşlı ve hasta olan memet dönmez benim mahallemde 2010 mayıs ayında vefat etti.ama hiçbir yerden yardım göremedi zavallı.evi kira.bi r geliri yok.emekli bile olamadı.vaktinde çalışmış ama pirim günleri eksikti.zavallı çok çekti.ağrısı acısı çoktu.hiçbiryerden bu haberi okuyup bana ulaşan olmadı.biz eskişehirliler böyle haberleri okuyunca neden duyarsız oluyoruz.isteyen bana şirintepe mahallesi muhtarı olarak bana ulaşabilirdi.bende o insanları götürürdüm onların evini görürlerdi.biz bu kadar duyarsız bir milletmiyiz.biz hasta yaşlı yardıma muhtaçları neden göremiyoruz.