4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Açtığı döviz yüzünden yargılanıyor

Eskişehir'de, "Köpeklere giriş serbesttir. Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez" yazılı dövizlerle basın açıklaması yapan Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa'nın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında, tutuksuz yargılanan Niyazi Çapa (68) hakim karşısına çıktı. Duruşmada ifade veren Çapa, "Basın açıklaması dernek binası önünde yapılmadı. Bizim basın açıklaması yaptığımız yer ile dernek binası arasında 3 kilometre vardır. Yani basın açıklaması kamusal alanda yapılmadı. Bizim basın açıklaması yapmamızın sebebi, Ermenistan'ı bu yıl Eurovizyon'da temsil edecek olan ve konser biletlerine, "Köpekler ve Türkler giremez" yazdıran Ermeni rock grubu System Of Down'a tepki göstermekti. Ben köpekle eş değer değilim. Basın, bunu çarpıttı. Basın açıklamasında taşıdığımız dövizlerle Türkiye'de yaşayan Ermeni ve Yahudileri kastetmedim. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Onlar zaten T.C. vatandaşı. Ben ecdadıma, Atatürk'e, Türk milletine hakaret eden 4 yalın ayak şarkıcıya tepki gösterdim. Bunlara tepki göstermeyeceğiz de kime göstereceğiz? O dönemde İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam ile Ermenilerden özür dileme kampanyası düzenleyen sözde aydınlara da tepkimizi dile getirdik" diye konuştu.

"O KAPIDAN KİMİN GİRECEĞİNE BEN KARAR VEREBİLİRİM"

Kendisine ait bir yerin kapısından kimin gireceğine de kendisinin karar verebileceğini sözlerine ekleyen Çapa'nın dilekçe sunduğu hakim, avukatının yazılı savunma yapmak için süre talep etmesi üzere duruşmayı erteledi.

Niyazi Çapa, adliye çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, "Yargıya intikal eden bir konuda konuşmak istemiyorum. Bağımsız yargının vereceği karara saygılıyız. Konuyla ilgili açıklama yapmıyorum. Konuşmamı mahkemede yaptım. Hiçbir şey konuşmamış olayım, rica ediyorum. Mahkemenin safahatını hep birlikte göreceğiz. Olay yargıya intikal ettiği için bizim konuşmamız ayrıca yasaktır" demekle yetindi.

7 Ocak 2009 tarihinde dernek üyeleri ile birlikte, "Köpeklere giriş serbesttir ve bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez" dövizleriyle basın açıklaması yapan Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa hakkında, "kişiler arasında ayrımcılık yapmak" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:00:52
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Sağlam IP: 88.255.46.xxx Tarih : 7.05.2009 11:46:01

Helal olsun adama az bile demiş. Ermeniler köpekler ve türkler giremez diye davetiye bastırsın, Atatürke türklere küfretsin bir şey yok. Biz haksızlığa karşı çıkanları, Türkü savunanları yargılayalım.