4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Adli yıl törenle başladı

ESKİŞEHİR'DE ADLİ YIL TÖRENLE BAŞLADI

Eskişehir'de, 2010-2011 Adli Yılı törenle başladı.

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen tören, anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende konuşan Eskişehir Barosu Başkanı Yusuf Yıldırım yeni Adli Yılın çözüm bekleyen sorunlarla geldiğini belirterek, "Toplum olarak, bireyler olarak, devlet olarak, hukuka inanmak, hukuçuya inanmak, kişisel tercih, eğilim ve felsefi yaklaşımlardan arınmış, tarafsız bir bakışı yargıya egemen kılmak, daha yaşanır bir Türkiye için en önemli bir öncelikli görevdir" dedi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner'de, yargı alanında yeni düzenlemelerin ve önemli değişiklikleri öngören anaya değişikli paketininin 12 Eylül tarihinde referanduma sunulacağını hatırlatarak, "Yürütülen bazı soruşturmaların yadsınamaz etkisiyle yargı bir yılı aşkın bir süredir yoğun şekilde kamuoyunun gündeminde, yazılı ve görsel basında hep ön plandadır. Yargıyla ilgili olarak çeşitli kurumlar, kuruluşlar ve kişiler tarafından görüşler dile getirilmekte, yargıya intilak eden konular hakkında dahi yorumlar ve tartışmalar yapılmaktadır. Oysa demokratik hukuk devleti kurallarının üst düzeyde kabul gördüğü bir sistemde yargının bu derece gündemde olmaması gerekir" diye konuştu.

Etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, hakimler, savcılar ile avukatlar katıldı. Tören, adli personelin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

ESKİŞEHİR'DE ADLİ YIL TÖRENLE BAŞLADI
ESKİŞEHİR'DE ADLİ YIL TÖRENLE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 11:40:00
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 12:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?