3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Adliyede arbedeye çevik kuvvet engeli

Eskişehir’de, Yaşar Türker (34) ve eşi Şerife (30) ile çocukları Fatmanur’u (4) öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.Duruşma sonrası birbirlerine saldırmak isteyen taraflara, çevik kuvvet polisi müdahale etti.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilen tutuklu sanık Hüseyin Filiz (25) hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan maktul Yaşar Türker’in ablaları Emine Akçalı ile Ummuhan Kemaneci, tutuklu sanığa ayakkabı fırlatınca, güvenlik güçleri tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı. Mahkeme heyetinin iddianameyi okumasının ardından savunma yapan sanık Hüseyin Filiz, maktule Şerife Türker’le ilişkiye girdiğini itiraf ederek, "Çocuk benden olabilir. Ancak, bugüne kadar çocuğumun olduğunu bilmiyordum. Kesinlikle olayı ben gerçekleştirmedim. Olay saatinde teravih namazını kılmak için camiye gittim. Ben silah kullanmıyorum. Kıyafetimde çıktığı söylenen barut izleri, gittiğim düğünlerde silah atıldığında üzerime bulaşmış olabilir. Maktulleri kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.

Duruşmada şahit sıfatıyla dinlenen 21 kişi ise, olayın nasıl olduğunu ve sanığı o gün camide görmediklerini söyledi.

23 yaşındaki Emine Filiz de, sanık olan eşiyle 2004 yılı Ağustos ayında evlendiğini, olay günü kocasının camiye gitmek için evden ayrıldığını ifade ederek, "Ezan okunurken 3 el silah sesi duyuldu. Dışarıya baktım ancak kimseyi göremedim. Eşim bir süre sonra camiden geldiğinde üzerinde aynı kıyafetler vardı. Eşimin maktuleyle ilişkisini, olay ortaya çıktıktan sonra öğrendim" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Öldürülen Türker Ailesi’nin yakınları, adliye dışında sanığın yakınlarına saldırmak istedi. Çevik kuvvet polisi, taraflara güçlükle engel oldu.

23 Ekim 2004 tarihinde merkeze bağlı Uludere Köyü’nde, Yaşar Türker, eşi Şerife Türker ile 4 yaşındaki Fatmanur Türker av tüfeğiyle vurularak öldürülmüştü.

Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi Başkanlığı’nca yapılan DNA testinde, sanık Hüseyin Filiz’in (25), öldürülen Fatmanur Türker’in gerçek babası olduğu ortaya çıkmıştı. Sanığın, Şerife Türker ile ilişkisi olduğu ve Fatmanur’un bu ilişkiden dünyaya geldiğinin ortaya çıkmasından endişe ederek, 3 kişilik aileyi köylüler teravih namazındayken komşusunun evinden çaldığı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 15:11:48
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 14:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?