6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Ağaçlandırma çalışmaları sürüyor

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Sivrihisar Kaymakamlığı, Orman Genel Müdürlüğü'nün 3 yılda diktiği 1 milyon 100 bin fidanın yanı sıra Eskişehir Valiliği'nin de desteğiyle ilçeye bir senede 100 bin fidan dikti.

Geçen yıl Başbakanlık'tan gelen emirle ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini belirten Sivrihisar Kaymakamı Ahmet Katırcı, ilçede fidan dikilmeyen yer kalmadığını, çalışmaların köylere kadar uzandığını söyledi.

Katırcı, "Sonbahardan beri bu çalışmalarımız devam ediyor. Hiç durmadık. Sivrihisar'ın her tarafını bademlerle donattık. Ağaçsız yer kalmadı. Köylerimize de önümüzdeki haftalarda 10 bin civarında fidan dikmeyi düşünüyoruz. Başbakanlığın bu konuyla ilgili ülke genelinde bir emri var. Biz geçen yıldan beri bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orman Genel Müdürlüğü'nün son 3 yılda planlı olarak diktiği 1 milyon 100 bin fidan hariç, bizim diktiğimiz fidan sayısı şu anda 100 bini geçti" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir eski Milletvekili Fahri Keskin de, Eskişehir'in Türkiye'ye orman yetiştiren bir fabrika gibi olduğunu ifade ederek, ağaçlandırma kampanyasının diğer ilçelerde de gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Keskin, "Eskişehir Orman Fidanlığı'ndan ülkenin her tarafına fidan gönderilmektedir. Yetişen her ağaç, nerede olursa olsun, bu yurdu yeşillendirecektir. Ağaçlandırma kampanyalarını herkesin desteklemesi lazım" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 16:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?