6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Ağaçlandırma çalışmalarına hız verildi

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi.

Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ'ye ait ekipler, Eskişehir-Ankara Karayolu girişinde Organize Sanayi Bölgesi ile Kanlıpınar köyü arasında kalan boş alanın ağaçlandırılması için kayalık ve taşlık bir yapıya sahip olan 400 hektarlık bölgede, olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalarına devam ediyor. 3 iş makinesi ile toprak sürülürken, traktörlerle de fidan dikimi için teraslar hazırlanıyor.

Çalışmaları İşletme Müdürü Adnan Diltemiz ile birlikte yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, 400 hektarlık sahanın 100 hektarını ilkbaharda ağaçlandıracaklarını belirtti. Küçüköz, "Bu alan, Eskişehir'in girişinde yer almaktadır. Kıraç ve fakir bir toprak yapısı vardı. Geçtiğimiz yaz Şeker Fabrikası'nın çökertme havuzlarında biriken 50 bin metreküp toprağı buraya taşıdık. Tam 3 bin 800 kamyon verimli toprak geldi. Şimdi, kış aylarında iş makineleri ile toprağı sürüyoruz. İlkbaharda da ilk fidanları dikeceğiz. Kuraklığa ve fakir toprak yapısına uygun ahlat, badem, yabani erik, mahlep, kuşburnu gibi türlerin yanı sıra çam, sedir, akasya ve akçaağaçtan oluşan 800 bin fidan dikilecek. Hedefimiz, çok verimli endüstriyel bir orman oluşturmak değil. Böyle fakir topraklarda fidanları tutturup yeşilliği sağlarsak, bizim için başarı olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 18:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat saygılı IP: 85.104.85.xxx Tarih : 8.01.2008 22:06:15

tebrikler gerek ağaçlandırma gerekse de kullanılan yöntem çok iyi şüphesiz bu çalışmadan elde edilecek tecrübelerde olacak benzer çalışmaların ülke geneline yayılması dileğiyle bu işde emeği geçenlere teşekkür.