6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Ahilik Haftası 13 Ekim'de kutlanacak

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, ahiliğin, Türk esnaf ve sanatkarları için önemli bir sembol olduğunu söyledi.

Birsen, yaptığı açıklamada, Ahilik Haftası'nın her yıl 13-18 Ekim tarihleri arasında kutlandığını hatırlatarak, "Ahilik Haftası, bu sene de çeşitli faaliyetlerle kutlanacak. Eskişehir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret, Sanayi odaları, Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı belediyeleri, Anadolu, Osmangazi üniversiteleri, Eskişehir Esnaf ve Yunus Emre Kredi Kefalet kooperatifleri, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi'ni oluşturuyor" dedi.

Ahiliğin, Türk esnaf ve sanatkarı için önemli bir sembol olduğunu ifade eden Ekrem Birsen, şunları söyledi:

"Ahiliği, gelecek kuşaklara aktarabilmeyi ve anlatabilmeyi hedefliyoruz. Bu haftayı çok önemsiyoruz. Ahilik, hakikaten tarihin derinliklerinde bulunan ve bugünde ihtiyaç duyduğumuz örgütlenme şeklidir. Ahi; vatanperver, ülkesini canından çok seven, ülke menfaatlerini kendi önünde tutabilen insan topluluklarıydı. Ahiliği, Avrupa ülkeleri inceleyerek kendi meslek örgütlerine alıntılar yaparken, biz ise ahilikten hızla uzaklaşarak, bugün yetki karmaşasına dönüşen örgütlenmeyi model almışız. Bizce, ahilik modelini uygulamak, halkımız, esnafımız ve sanatkarımız arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirecektir. Ahilik geleneğine sahip çıkmak için tüm halkımızı bu hafta da gerçekleştireceğimiz faaliyetlere davet ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:10:36
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 16:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?