6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

AIDS dövmeyle de bulaşabilir!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çetin, piercing ve dövme yaptırmanın çok tehlikeli olduğunu belirterek, gençlerin steril olmayan ortamlarda bu işleri yaptırmamalarını istedi.

Piercing ve dövmenin bulaşıcı hastalıklara sebep olabileceğini ifade eden Çetin, "Hepatit ve HIV virüsleri bu yolla insana bulaşabilmektedir. Piercing ve dövme bence çok tehlikeli. Bunlarla birlikte bir sürü bulaşıcı hastalık insana bulaşabilir. Sarılık dediğimiz hepatit virüsünden HIV virüsüne kadar pek çok hastalık kan yoluyla bulaşabilir" dedi.

Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Çetin, "Şayet öyle bir şey illa yapılacaksa, mutlaka kontrol altında, sıhhi kurallara uygun, denetlenen ve birtakım
hijyen ve sterilizasyon bilgisi olan yerlerde yapılması gerekir. Ayak üstü, bu işi yapmış olmak için yapılmaz. Biz plastik cerrahide süsleme amaçlı dövme yaparız. Bizim yaptığımız dövmeler tedavi amaçlı. Örneğin, bir yara izini yok etmek gibi ya da meme kanseri sonucu memesi alınmış bir hastaya meme başı yapmak için dövme yaptığımız olur" diye konuştu.

Merdiven altlarında tecrübesiz ve bilgisiz kişiler tarafından yapılan dövmelerin kalıcı tehlikeler doğurabileceğini kaydeden Çetin bu konuda, başta gençler olmak üzere herkesin hassas olması gerektiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 14:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?