4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

AKP'li Koca seçimleri değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, "Lambamızın voltajını yüzde 50 yükselttiğimizde takdir etmeyenler, Türkiye geneli ile paralel bir voltaj kaybı yaşadığımızda karanlıktan medet umar hale geldiler" dedi.

Koca, düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart'ta yapılan mahalli seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi. Eskişehir'deki seçimlerde, bir önceki yerel seçimlere göre 4 puanlık bir oy kaybı yaşadıklarını kaydeden AK Parti İl Başkanı Salih Koca, "Türkiye genelindeki AK Parti oy oranlarının seyri dikkate alındığında Eskişehir'de gerçekleşen bu sonuç, birilerinin iddia ettiği gibi başarısız bir sonuç değildir. Lambamızın voltajını yüzde 50 yükselttiğimizde takdir etmeyenler, Türkiye geneli ile paralel bir voltaj kaybı yaşadığımızda karanlıktan medet umar hale geldiler. Biz dünkü başarıları ile yetinen ve onlarla övünen bir yönetim değiliz" diye konuştu.

Koca, siyasetin inişli çıkışlı bir yol olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bu yolda sabır, azim ve gayret gereklidir. Genel merkezimizin bize olan güveni devam ettiği sürece, AK yarınlara yürümenin heyecanı ile canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Eskişehir'de alınan sonuç, ülke geneliyle kıyaslandığında gayet normal bir sonuçtur. Burada Tepebaşı belediyemizi kaybetmenin tabidir ki hüznünü yaşıyoruz. Ancak biz, yarış bittikten sonra da koşan atlarız. Bugün Eskişehir halkımızın tercihi bu yönde oldu. Halkımızın tercihini eleştirmek ya da beğenmemek durumunda değiliz. Sonuçlara bakıldığında kendimizi daha iyi anlatma zorunluluğumuz olduğu ortaya çıkıyor. Demek ki, halkımızla daha fazla hemhal olmalıyız. Eskişehir'de, AK Parti hala birinci partidir. İl Genel Meclisi'nde aldığımız oylara bakıldığında bu açıkça görülmektedir. İl Genel Meclisi'nde üçte iki çoğunluğumuz devam etmektedir. 14 ilçe belediye başkanlığının 9'u ve 14 belde belediye başkanlığının 8'i AK Parti'lidir. Ancak bir takım iyi gün dostları, AK Parti'nin gücünün zayıfladığına ve artık inişe geçtiğine dair bir takım gerçek dışı senaryolar üretmektedir. Bu senaryoların ne kadar boş olduğunu önümüzdeki milletvekili seçimlerinde halkımızın teveccühüyle bu senaryo yazarlarına göstereceğiz. Bu seçimlerde almamız gereken tüm mesajları aldık. Bundan sonraki yol haritamızı belirledik. Siyaset, bir hizmet yarışıdır. Bugün 4 voltluk bir düşüş yaşamışsak, yarın 14 voltluk bir yükseliş yaşayacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 18:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?