6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

AKP'yi sarsan yolsuzluk skandalı

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür vekilinin de içinde bulunduğu 30 kişi ihaleye fesat karıştırmak suçundan gözaltına alındı. Vekilin, milletvekili seçimlerinde AKP’den Eskişehir milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Eskişehir’de polisin yaptığı operasyonda aralarında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. S. Ç.'nin de bulunduğu 30 kişi ihaleye fesat karıştırmak suçundan gözaltına alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Dr. S.Ç.’nin yanı sıra Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin bazı yöneticileri, protez medikal firması yetkilileri ile bazı müteahhit firma yetkililerini gözaltına aldı. 30 zanlının ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘haksız kazanç sağlamak’ suçlarından gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Temel Sağlık Hizletleri Genel Müdür Vekili pratisyen hekim S. Ç., bir süre önce Eskişehir Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunmuş son yapılan milletvekili seçimlerinde de AKP’den Eskişehir milletvekili aday adayı olmuştu.

17 ZANLIDAN 13´Ü TUTUKLANMALARI TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Eskişehir'de ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 30 kişiden 13'ünün Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada aralarında eski Eskişehir Sağlık Müdürü ve AKP milletvekili aday adayı olan ve halen Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili olan Dr. S.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 17 kişiyi adliyeye sevk ettiklerini belirtti.

İhaleye fesat karıştırmak suçundan nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan 17 zanlıdan 4'ü savcılık tarafından serbest bırakıldı, 13'ü ise tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Dr. S.Ç.’nin mahkemeye sevk edilenler arasında bulunduğu kaydedildi.

DHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 20:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?