4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Aktütün şehidi anıldı

ŞEHİT ÖNAL, KABRİ BAŞINDA ANILDI
 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, bir yıl önce PKK terör örgütü mensupları tarafından Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit düşen 17 askerden biri olan Astsubay Çavuş Hasan Önal (23), liseli arkadaşlarının organizasyonuyla kabri başında anıldı.

Eskişehir-Ankara karayolunda bulunan Kanlıpınar Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine, şehidin fotoğrafı ve Türk bayraklarıyla süslenip mahallelerden kaldırılan üç otobüs ve özel araçlarla şehidin babası Durmuş Ali, annesi Fatma, kardeşleri Ahmet, Tuğba, Asu Önal, diğer yakınları, liseli arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit Önal'ın liseden arkadaşı Nükhet Uğurluel, yazdıkları mektubu okudu.

Duygusal anların yaşandığı anma töreninde Yunusemre Lisesi Müdürü Kamil Uzun, öğrencileri olan şehit Hasan Önal'ın adının 71 Evler Mahallesi'ne başka bir okula verilerek ölümsüzleştiğini ve anma törenini her yıl 3 Ekim günü kabri başında gerçekleştireceklerini söyledi.

Ailesi ve yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu anma programında, şehidin 8 yaşındaki kardeşi Asu, mezar taşına sarılıp uzun süre ağladı.

Şehidin acılı babası Durmuş Ali Önal da, oğlunu şehadetinin yıldönümünde unutmayan arkadaşlarına ve anma törenine katılanlara teşekkür ederken, bir yılın acı içinde geçtiğini ifade ederek, gözyaşlarına hakim olamadı.
Anma programı, toplu halde dua edilmesiyle sona erdi.
    ŞEHİT ÖNAL, KABRİ BAŞINDA ANILDI
    ŞEHİT ÖNAL, KABRİ BAŞINDA ANILDI

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 17:40:03
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 20:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?