9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Alkollü adam tramvaya çarptı

KESK üyelerinin Eskişehir'de yaptığı yürüyüş sırasında alkollü bir kişi tramvaya çarparak hafif yaralandı.

Toplu İş Sözleşmesi ve grev hakkı için Ankara'ya yürüyen KESK üyeleri, bugün akşam saatlerinde otobüsle Eskişehir'e geldi. KESK üyelerini Odunpazarı SSK Dispanseri önünde 50 kişilik bir grup karşıladı. Aralarında KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da bulunduğu yaklaşık 100 kişi slogan atarak Köprübaşı semtine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında KESK üyelerinin yanına gelen 45- 50 yaşlarındaki kimliği belirsiz alkollü bir kişi de slogan atmaya başladı. Bu sırada kimliği belirsiz kişi, kalabalığın yanından geçen Otogar Tepebaşı seferini yapan tramvaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen alkollü kişiyi polis ve KESK üyeleri yol kenarına götürdü. Kalabalık tekrar yürüyüşe geçince yoldan geçen bir kadın “Adam yaralandı. Ambulans çağırmadan nereye gidiyorsunuz?” diye tepki gösterdi. KESK üyeleriyle tepki gösteren kadın arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

‘HIZLI GİDİYORDUM, TRAMVAYA ÇARPTIM’

Polis tarafından çağrılan ambulanstaki sağlık görevlilerinin müdahale etkesini istemeyen alkollü kişi, “Bir şeyim yok benim. Biraz hızlı gidiyordum, tramvaya çarptım. Ben iyiyim. Gidin işinize bakın” dedikten sonra olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.
Yaklaşık bir kilometre yürüyerek Sağlık Müdürlüğü önüne gelen KESK üyeleri ise sık sık “İnsanca yaşamak istiyoruz’, ‘Kahrolsun IMF, işbirlikçi AKP’ şeklinde slogan attı.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada toplu iş sözleşmesi ve grev hakkının kullanılmasını, en düşük memur maaşının bin 150 YTL olmasını, sözleşmeli personelin kadroya alınmasını, kamu emekçilerine siyaset yapma yasağının kaldırılmasını ve gelir vergisi dilimlerinin emekçiler için 5 puan indirilmesini istedi.
Tombul'un konuşmasının ardından kalabalık geceyi geçireceği Eskişehir Öğretmen Evi'ne gitti. KESK üyelerinin yarın sabah Ankara'ya hareket edecekleri belirtildi.

DHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 18:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?