4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Alpu'da deprem tatbikatı

Muhtemel bir deprem felaketine karşı 8 ilden ekiplerin katıldığı "Batı Anadolu ve Akdeniz Bölge Tatbikatı", Eskişehir'de yapıldı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Birimi'nin ev sahipliğinde organize edilen tatbikatın, Eskişehir'in Alpu ilçesine bağlı Gökçekaya Baraj köyündeki hidroelektrik santral sahasında gerçekleştirildiğini söyledi.

3 günlük "Batı Anadolu ve Akdeniz Bölge Tatbikatı'nda, enkaz alanında hayali olarak oluşturulan Baraj Köy'de 7.2 şiddetinde oluşan deprem sonucu meydana gelen afette arama kurtarma ve medikal kurtarma çalışmalarının yapıldığını ifade eden Fidan, "Tatbikatta, olası bir deprem afetine karşı yapılacak olan kurtarma çalışmalarının kurumlar, ekipler ve bireysel koordinasyon çalışmaları ile uygulamaları göz önüne serildi ve eksiklikler tespit edildi.

Tatbikata; Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Antalya, Burdur, Isparta, Konya Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Eskişehir İl Ambulans Servisi, Afyonkarahisar ve Eskişehir İl Sivil Savunma, Gökçekaya Hidroelektrik Santrali İşletmesi, itfaiye ve sağlık ekipleri iştirak etti" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 18:55:14
Güncelleme :9 Mayıs 2009 Cumartesi 18:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?