6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Alpululu kadınlara mikro kredi

Eskişehir'in Alpu ilçesinde, Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı kapsamında 45 kadına kredi verildi.

Bujiteri, giysi, el işi örgü, boncuk, hamur ve pazarcılık işi yapacak 45 kadına 700'er YTL kredi dağıtımıyla ilgili İrfan Var Bakım ve Aşevi'nde düzenlenen törene, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Başkan Vekili ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Alpu Kaymakamı Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Mustafa Gökçe, Bozan Belediye Başkanı Osman Güngör de katıldı.

Törende konuşan TİSVA Başkanı Akgül, Türkiye'de 5 yıl önce başlatılan mikro kredi uygulaması çerçevesinde bugüne kadar 22 ildeki 28 şubeden 15 bin kişinin toplam 18 milyon YTL'ye yakın kredi aldığını açıklayarak, "Proje, Türkiye'de başarı ile uygulanıyor. Kadınlara verilen kredide teminat, kefil, icra ve mahkeme yok. Buna rağmen kredilerin geri ödemesinde sıkıntı yaşamadık. Geri dönüş oranı yüzde 100. Yaklaşık 15 bin kadının içinde bir tek kadınımız, bir tek kuruşunu, bir tek gün geciktirmedi. İşte, Türk kadını bu. Türk kadını ile gurur duyuyoruz. Kadınlarımız verilen borca ve emanete müthiş sadakat gösterdi. Türk kadını, bu haliyle benzer uygulamanın hayata geçirildiği dünyadaki onlarca ülkeye örnek gösteriliyor" dedi.

Grameen Mikro Kredi Programı'nın dünyada 175 ülkede uygulandığını belirten Akgül, kredi alıp iş kuran Türk kadınlarının şu anda eşi de dahil olmak üzere bir çok kişiye iş imkanı sağladığını vurguladı.

TİSVA Başkan Vekili ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk de, Eskişehir'de geçen yıl başlatılan program çerçevesinde kentte 500 kadının krediden faydalandığını kaydetti. Konuşmaların ardından 45 kadına kredileri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?