6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Altın hırsızlarına 'Altın Kelepçe'

Eskişehir'de, bir kuyumcu dükkanından 67 kilo altın çaldıkları iddia edilen 5 zanlı, "Altın Kelepçe" operasyonuyla yakalandı.

Emniyet Müdürü Savaş Yücel, 37 senelik meslek hayatında bu kadar profesyonel çalışan bir hırsızlık çetesini ilk defa gördüğünü söyledi.

Yaklaşık bir ay önce Arifiye Mahallesi Kuyumcular Çarşısı'nda faaliyet gösteren Ercan Kardeşler Kuyumculuk'a iş yerinin arkasındaki tuhafiye dükkanından giren hırsızlar, kasanın bulunduğu duvarı delip oksijen kaynağı ile kestikleri kasadan 67 kilo altın çalarak kaçmıştı.

Hırsızlık olayının ardından Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Çorum, Rize ve Kırklareli'nin Babaeski ilçelerinde yaptığı "Altın Kelepçe" kodlu operasyonla R.E.E. (51), C.T. (43), M.B. (38),
ağabeyi M.B. (41), A.R.T. (51) gözaltına alındı.

Şahısların evlerinde yapılan aramalarda, 31 kilo altın, 7 bin 373 YTL, 450 euro, 300 dolar, bin 450 sahte euro, 4 adet kuru sıkıdan bozma tabanca, 66 adet fişek ve bir adet olaylarda kullanılan otomobil ele geçirildi.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan 5 zanlı, haklarında düzenlenen "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde iş yerlerinden hırsızlık yapmak, mala zarar vermek, konut dokunulmazlığını ihlal etmek, sahte para bulundurmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, 37 yıllık meslek hayatında böyle profesyonel bir hırsızlık çetesi ile ilk defa karşılaştığını belirterek, "Zanlılar kuyumcuyu soymak için yaptıkları çalışmada, sarrafın arkasında bulunan tuhafiye dükkanında satın almak bahanesiyle 4 ay gelip gitmişler. İş yerinin duvarlarını da tahta lambri yaptıracağız diyerek ölçülerini almışlar ve ardından planlarını gerçekleştirmişler" dedi.

Eskişehir halkının polisine inanarak ve güvenerek her türlü desteği vermesinden ötürü teşekkür eden Yücel, "Eskişehir polisi olarak biz, kentimizde uyuşturucu satıcıları ve çetelerini, organize suç çetelerini, kapkaç, gasp, hırsızlık ve yankesicilik çetelerini bitirerek başarıdan başarıya koşmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:09:04
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 11:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?