6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Ambulans şoförlerine sürüş eğitimi

Eskişehir'de, 112 Acil Sağlık Ambulansı şoförleri için başlatılan "güvenli sürüş teknikleri eğitimi" nefesleri kesiyor.

Sağlık İl Müdürlüğü'nün, 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında ambulans şoförlerine yönelik başlattığı eğitim, Muttalip yolundaki boş arazide başladı. 13'er kişilik gruplar halinde yapılan eğitimlerde 80 şoför eğitimden geçecek. Ambulans sürücülerinin, engellerin arasından yaptıkları slow ve ambulansların geri gelişi ve hızlı giden ambulansın ani fren yapma tekniklerinin gösterildiği eğitimler adeta nefesleri kesiyor.

112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Deniz Tütüncüoğlu Efe, ambulans şoförlerinin hastaları ve sağlık personelini güvenli bir şekilde taşıması için bu eğitime başladıklarını belirterek, "5 gün süreyle 13'er kişilik gruplar halinde 80 sürücü arkadaşımıza bu eğitimi veriyoruz. Trafikte ambulanslar için hızlı gitmekden ziyade güvenli seyir yapmanın önemli olduğunun bilinmesinde fayda var. Ambulansların tanınması, ambulans kontrol sistemleri, kar, yağmur, sis, kum, mıcır ve çamurda ambulans sürüş teknikleri, gece ambulans sürüşü, trafikte ambulans geçiş üstünlüğü, çarpışma anında yapılması gerekenler gibi pek çok konuda eğitim verilmektedir" dedi.

Kursa katılan bayan ambulans şoförü Meltem Borazancı da, sivil araç sürücülerinin kadın ambulans şoförlerine zorluk çıkardıklarını belirterek, "Bir gün o ambulansın içerisinde kendileri veya yakınları olabilir. Ambulans sürücülerine daha saygılı ve dikkatli olmaları gerekir" diye konuştu.

Eğitimlerin ralli veya sportif bir eğitim olmadığını anlatan İleri Sürücü Teknikleri Eğitmeni Cebeci Deli de, "Eğitimler, tamamen ambulans sürücülerinin daha güvenli araç kullanmalarını sağlamaya yönelik. Özellikle bayan sürücülerin eğitimlerde daha istekli olduklarını görüyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızdan, seyir halindeyken araçlarının camlarını bir miktar açmaları ve siren sesi duyduklarında da araçlarını sağ tarafa çekerek ambulansın geçmesini sağlamalarını istiyoruz. Yapılacak bu saygıyla, götürmekte olduğumuz hastanın bir an evvel hastaneye ulaşması sağlanacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 16:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet daşdelen IP: 88.224.59.xxx Tarih : 18.07.2008 22:24:57

KAYADİBİ EKİBİ BU SÜRÜŞ EĞİTİMİNDEN NİYE HABERSİZ İYİ OLDUKLARIMI YOKSA ÇOK İYİ OLDULKARINDANMI.