3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Ambulansa 'hız' cezası!

İstanbul’a hasta götüren özel bir ambulans şoförüne, aracın lambalarını yakmadığı ve hız yaptığı gerekçesiyle 184 milyon 500 bin lira para cezası kesildi.

Eskişehir Devlet Hastanesi’nden aldığı bir hastayı İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürmek üzere yola çıkan Yaşar Arabacı idaresindeki özel ambulans, hız yaptığı ve lambalarını yakmadığı gerekçesiyle, Bilecik’in Orhaneli İlçesi’nde trafik polisleri tarafından durduruldu.

Trafik ekibinin hasta sevk ettiği için yoluna devam etmesine izin verdiği ambulansın şoförü, hastayı İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne teslim ettikten sonra Eskişehir’e geri döndü. 1 hafta sonra kendisine gönderilen 184 milyon 500 bin liralık trafik ceza makbuzunu gören ambulans şoförü Arabacı, şok oldu.

Ambulans şoförü, doktorun isteği üzerine lambalarını yakmadığını belirterek, "Gerekli yasal yollara başvurarak hakkımı arayacağım. Ambulansın içindeki hasta psikiyatri hastasıydı. Lambaları yakmamam için yanımdaki doktorun raporu da vardı. Ambulansa ceza kesmelerini anlayamadım" diye tepkisini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 19:38:56
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 15:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?