5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Anadolu Ateşi büyüledi

ANADOLU ATEŞİ ESKİŞEHİRLİLERİ BÜYÜLEDİ

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, dün Ankara'dan başlattığı 2010 Türkiye ilkbahar-yaz turnesinin ikinci durağı olan Eskişehir'de gösteriyle büyüledi.

Türkiye'nin dört bir tarafında, dünyada da 78 ülkede 20 milyon sanatsever tarafından beğeniyle izlenen ve dünyanın sayılı dans topluluklarından birisi olmayı başaran Anadolu Ateşi, 18 Nisan'da 60 kişilik ekiple Türkiye turnesine çıktı.

Genel sanat yönetmeliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı ve sahneye çıktığı ilk günden bugüne kadar her gösterisinde ayakta alkışlanan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Ankara'dan başlattığı Türkiye turnesinin ikinci durağı olan Eskişehir'e geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda Eskişehirlilerin karşısına çıkan Anadolu Ateşi, büyük ilgi gören gösterisiyle beğeni kazandı.

2010 ilkbahar-yaz turnesi kapsamında 10 bin 750 kilometre katedeceği bildirilen topluluk, 20 Nisan'da Balıkesir'de, 21 Nisan'da İzmir'de, 30 Nisan'da Tekirdağ'da, 1 Mayıs'ta Bursa'da, 2 Mayıs'ta Aydın'da, 3 Mayıs'ta Denizli'de hayranlarının karşısına çıkacak. Anadolu Ateşi, daha sonra da Çorum, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Erzurum'da gösteriler sunacak. Gösteri programına yeni danslar eklediği, her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve müziğini içinde barındırdığı

belirtilen Anadolu Ateşi, turne çerçevesinde Balıkesir, Aydın, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş ve Çorum illerinde ise ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

ANADOLU ATEŞİ ESKİŞEHİRLİLERİ BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 22:30:04
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 09:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?