6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesi 50 yaşında

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Fevzi Sürmeli, "Ülkemizin aydınlık yüzünü yansıtan ve evrensel nitelikte verdiği eğitimle çağdaş gelişmişlik düzeyinin simgesi haline gelen üniversitemiz 50. yılını, 50 yıldır hayatın içinde olma ayrıcalığıyla kutluyor" dedi.

Eskişehir'de görev yapan basın mensupları ile Akademi Kulüp'te biraraya gelen Prof. Dr. Sürmeli, yaptığı konuşmada, Anadolu Üniversitesi'nin kuruluşu olan 1958 yılından beri gerçekleştirdiği atılımlarla, yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini aldığını söyledi. Anadolu Üniversitesi'nin 50 yaşında olduğunu kaydeden Rektör Fevzi Sürmeli, "Ülkemizin aydınlık yüzünü yansıtan ve evrensel nitelikte verdiği eğitimle çağdaş gelişmişlik düzeyinin simgesi haline gelen Anadolu Üniversitesi, 50. yılını 50 yıldır hayatın içinde olma ayrıcalığıyla kutluyor" diye konuştu.

'Bilgi herkesin olmalı, herkesin bilgisi olmalı' yaklaşımıyla "Yunus Emre Yeni Nesil Öğrenme" adını verdikleri portalın, internet üzerinden tüm dünyanın paylaşımına açtıklarını dile getiren Prof. Dr. Sürmeli, Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan Türkler'e yönelik de 22 ayrı e-sertifika programını hayata geçirdiklerini söyledi.

Rektör Fevzi Sürmeli, Türkçe Sertifika Programı ile üretilmiş özgün müzik eserlerinin "Müzikal Tatlar" adlı konserle 19 Şubat'ta tanıtılacağını, "Karagöz Akademisi" projesiyle de toplam 4 saati aşan ve 13 bölümden oluşan çizgi film dizisi ile halkın matematiğe yaklaşımını olumlu yönde değiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 18:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?