3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesi yasta

Atlantik üzerinde kaybolan Air France Havayolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağında bulunan tek Türk yolcu olan dünyaca ünlü arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu'nun (37) öğretim üyeliği yaptığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı, yasa büründü.

4 öğrencisinin final sınavını yapabilmek için Brezilya'da katıldığı ve 2 resital verdiği arp festivalinden çok sevdiği bir sanatçının konserini izlemeyi bırakıp uçağa bindiği öğrenilen AÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Fatma Ceren Necipoğlu'nun okulu hüzne büründü.

Hayatı akademik ve sanatsal başarılarla dolu olan Necipoğlu, 1984 yılında İstanbul Pendik Merkez İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra İstanbul Alman Lisesi ve İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda eğitim gördü.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü İleri Devresi ile Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nde eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Louisiana Devlet Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalı ve Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalı'nda yaptı. Fransızca, İngilizce ve Almanca bilen Necipoğlu, Socrates Erasmus Programı bölüm koordinatör asistanlığı görevinde de bulunuyordu.

Piyona ve arp eğitmeni olan Necipoğlu, 60'ın üzerinde konser verdi. Birçok projede imzası bulunan Necipoğlu, çok sayıda burs ve ödül aldı. Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın da konserlerinde yer alan Fatma Ceren Necipoğlu, 2002 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak arp ve piyano eğitimi veriyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:59:52
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 17:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?