9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Ani hava değişimi uyarısı!

Eskişehir İl Sağlık Müdür Vekili Kadir Demirel, hava sıcaklığındaki ani değişimin, üst solunum yolu enfeksiyonları için risk oluşturduğunu söyledi.

Demirel, yaptığı açıklamada, ani hava değişikliklerinin sıkça yaşandığı bu günlerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Hava koşullarındaki ani değişimin üst solunum yolu enfeksiyonlarını artırdığını kaydeden doktor Kadir Demirel, hastalıktan kurtulmanın yollarını şöyle sıraladı:

"Maydanoz, ıspanak, domates, limon gibi kolay bulunabilen doğal C vitamini kaynaklarından bol bol tüketilmeli. Sıvı gıdalar alınmalı, dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat edilmeli. Özellikle çocukların vücut direncini artırmak için, her öğünde dengeli ve düzenli yemek yemelerini ve mutlaka kahvaltı yapmaları sağlanmalı. Sigara kesinlikle içilmemeli, içilen yerlerden uzak durulmalı. Bulaşıcı hastalıklar yakın temasla geçebileceğinden kalabalık ortamlarda uzun süre bulunulmamalı. Mikroplar kapalı alanlarda bir süre kalabileceğinden, bulunulan ortamlar sık sık havalandırılmalı. Hava değişimlerine dikkat ederek uygun giysiler tercih edilmeli, aşırı yorgunluk, stres ve uykusuzluktan kaçınılmalı. Tüm hastalıklardan korunmada olduğu gibi genel temizliğe dikkat edilmeli. El yıkama, hastalıkların bulaşmasının önlenmesinde en etkili yöntemdir. Eller, burun, göz ve ağızdan uzak tutulmalıdır."
Demirel, tedbirlere rağmen hava değişimlerinden etkilenip hasta olunabileceğini, bu durumda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 16:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?