3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Ankara takımlarına karşı ilk galibiyet

Turkcell Süper Lig'de bu sezon Ankara takımlarına karşı galip gelemeyen Eskişehirspor, 27. haftasında Ankaraspor'u 2-0 mağlup ederek, üç puan almanın sevincini yaşadı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Yılın son haftalarına gelindiğinde gerilim, stres, telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Mutlaka Ankaraspor maçından galip gelmemiz gerekiyordu. Maça mükemmel şekilde hazırlandık. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele edip, hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. 8 final maçımızdan birini geçtik. 7 kritik maçımız daha var. Önümüzdeki hafta Ankaragücü maçına da iyi konsantre olup, bu sezonu atlatmak istiyoruz" dedi.

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise maç kalitesinin çok yüksek olmadığını ifade ederken, hakemleri eleştirdi. "Herhalde hakemler şu ara bizi çok kolay bir takım olarak görüyorlar" diyen Kocaman, "Çok kolay kararlar veriyorlar. Rakiplerimizin galibiyetlerine gölge düşürmek için söylemiyorum. Bütün faul standartları rakiplerimizin lehine. Bizim çok rahat pozisyonda olduğumuzu düşünüyorlardı. Ancak, artık rahat değiliz. Buradan bunun mesajını vereyim. Hakemlerden rica ediyorum, lütfen bu kadar rahat, kolay kararlar vermesinler. Söylenecek çok fazla şey yok. Abartmayalım artık. Bunları Eskişehirspor'un galibiyetini gölgelemek için söylemedim. Takımın oynadığı istekli oyundan memnunum" diye konuştu.

Öte yandan, Eskişehirsporlu futbolcular, galibiyeti maç sonunda statta çiftetelli oynayarak kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 18:19:30
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 18:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?