4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Anne-kızın katili yakalandı

Eskişehir'de evlerinde tabancayla vurularak öldürülen anne ve kızının katil zanlısı olduğu iddia edilen kişi, sahte plakalı çalıntı araçla kaçtığı Balıkesir'de düzenlenen operasyonla yakalandı.

 "Hırsızlık" suçundan arandığı belirlenen zanlının, "sahte para ve uyuşturucu madde satmak" suçlarından girdiği cezaevinde öğrendiği "plastik pencereleri açma" yöntemiyle eski sevgilisinin evine girip, cinayetleri işlediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 2 gün önce Fevzi Çakmak Mahallesi Sezenler Sokağı 9 numaralı evde sabaha karşı meydana gelen olayda, Fikret Gün (50) ile kızı Derya Gün'ü (26) başlarından tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen zanlı S.Y. (37), Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Ağır Suçlar Bürosu ekiplerinin takibi neticesinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde düzenlenen operasyonda, suç aleti tabancayla birlikte yakalandı.

"Hırsızlık" suçundan arandığı tespit edilen S.Y.'nin, olaydan sonra kaçtığı 34 BN 8584 plakalı otomobilin İstanbul'dan çalındığı, aracın plakasının ve ruhsatının da sahte olduğu belirlendi.Eskişehir'e getirilen zanlı S.Y., Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şubesi'ne götürüldü.

"İNTİHAR ETMEK İSTEDİM, BAŞARAMADIM"

Zanlı S.Y.'nin, öldürdüğü öne sürülen Derya Gün'ün eski sevgilisi olduğunu iddia ederek, "Derya, benim 3 yıllık eski sevgilimdi. Derya, başka birini sevdiğini söyleyip benden ayrıldı. Bunu gururuma yediremedim. Cezaevinde kaldığım süre içerisinde plastikten yapılan kapı ve pencereleri açmayı öğrendim. Bunu kendi evimde de denedim. Açtığımı görünce Derya'nın oturduğu eve gittim. Camı açtığım esnada bana müdahale etmek isteyen annesi Fikret Gün'ü fark ettim ve ilk ona ateş ettim. Daha sonra uyanan Derya'ya ateş ederek, olay yerinden kaçtım. Bir süre sonra aynı tabancayla intihar etmek istedim, ama başaramadım" dediği öğrenildi.

Zanlı S.Y.'nin, Fikret Gün ile kızı Derya Gün'ün merkeze bağlı Cumhuriyet köyünde düzenlenen cenaze törenine de katılmak istediği, polisin geniş güvenlik tedbiri aldığını fark edince Balıkesir'e kaçtığı ileri sürüldü.

Soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 09:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?