6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Anne sütü hastalıklardan koruyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadir Koçak, doğumdan sonra en az 6 ay anne sütüyle beslenen çocukların bahar aylarında alerjik hastalıklara karşı vücut dirençlerinin arttığını söyledi.

Koçak, yaptığı açıklamada, çocukların bahar aylarında alerjik enfeksiyonlardan korunabilmeleri için doğumdan sonra en az 6 ay anne sütüyle beslenmelerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Alerjik hastalıkların genetik geçişli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kadir Koçak, bebeklerin anne sütüyle yeterli beslenmeleri neticesinde bu hastalıklara olan dirençlerinin artacağını vurguladı.

Koçak, genetik geçişli olan alerjik hastalıkların oluşmasında çevresel faktörlerin de önemli rol oynadığını kaydederek, "Genetik yolla geçen alerjik hastalıklardan çocukları korumanın en iyi yolu, yeni doğan bebekleri ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslemektir. Daha sonra verilebildiği kadar anne sütü yine verilmelidir. Çocukların iyi beslenmesi, ileride alerjik hastalıklara yakalanma riskini azaltacaktır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 13:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?