6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Annemi öldürttüğüm için çok pişmanım

Eskişehir'de evlenmesine karşı çıktığı için annesini öldürttüğü iddia edilen işitme engelli genç kız ile kendisi gibi engelli olan suç ortağı sevgilisi ve arkadaşı hakim karşısına çıktı.


İddiaya göre, 6 ay önce, Ertuğrulgazi Mahallesi Ahmet Rasim Caddesi İl Sağlık Müdürlüğü Lojmanları'nda meydana gelen olayda, Reşat Benli İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan Zekiye Ö. (44), evinin yatak odasında kızı E.Ö. ve sevgilisi G.Ü. ile arkadaşı F.F. (21) tarafından 8 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Zekiye Ö.'nün işitme engelli kızı E.Ö. (19), Devlet Doğumevi Hastanesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan babası Niyami Ö.'ye, annesini öldürülmüş halde bulduğunu bildirmiş, polis, olayın esrar
perdesini kısa sürede aydınlatmıştı.


Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü ilk duruşmaya tutuklu sanıklar E.Ö., sevgilisi G.Ü., arkadaşı F.F. ve avukatları katıldı. Mahkemede rehber öğretmen tarafından ifade veren E.Ö., "Annem arkadaşım G.Ü. ile birlikte olmamıza hep karşı çıkıyordu. Kendisiyle bu yüzden sık sık tartışıyorduk. Olay günü yine tartıştık. Öldürmeye karar verdik. Arkadaşıma mesaj çektim. Sabah eve geldiler. Annem yatak odasında uyuyordu. Ben arkadaşlarıma annemin yatak odasındaki yerini gösterdim. İçeriye girmedim. Onlar ikisi girdiler. Çıktıklarında annemin ölüp ölmediğini sorduğumda öldü dediler. Bana annemin altın ziynetlerini alabilir miyiz diye sordular, ben de alın dedim. Alıp dışarıya çıktılar, bir avuç ziynet ellerindeydi. İçeriye girmedim. Annemin öldürülmüş halini görseydim intihar ederdim. Çok pişmanım" dedi.
Sanık G.Ü. ise, "F.F. ile yatak odasına girdik. Kadın yüz üstü yatıyordu. F.F., onun yüzünü çevirdi. Ben de 6 kez bıçakladığımı hatırlıyorum, gerisini bilmiyorum. Daha sonra ben kanlı elimi yıkamak için banyoya gittim F.F.'nin bıçaklayıp bıçaklamadığını bilmiyorum" diye konuştu.
Mahkeme, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 21:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?