5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Apartmanda yangın paniği!

ESKİŞEHİR'DE 9 KATLI APARTMANDA YANGIN PANİĞİ

Eskişehir'de, yangın merdiveni olmayan 9 katlı bir apartmanda çıkan yangında 20 kişi dumandan etkilendi.

Edinilen bilgiye göre, Batıkent Mahallesi Armutlu Sokağı'nda bulunan Seyhan Apatmanı A Blok'ta meydana gelen olayda, 1. katta Seyhan Fırat ait dairenin mutfağında yer alan buzdolabındaki elektrik kontağından dolayı yangın çıktı.

Alevler kısa sürede söz konusu daireyi sararken, çıkan yoğun duman bütün apartmana yayıldı. Bloktaki 36 dairede yaşayan yaklaşık 150 kişi, büyük panik yaşadı.

Vatandaşlar itfaiye, polis ve 112 Acil Servis’i arayıp yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, apartmanda bulunanları binadan tahliye etti. Bu esnada dumandan etkilenen apartman sakinleri ve polislerin de aralarında bulunduğu 20 kişiye, apartman önünde hazır bekletilen iki ambulansta tıbbi müdahalede bulunuldu.

İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangın, bir süre sonra söndürüldü. Yangın söndürülünceye kadar soğuk havada dışarıda beklemek zorunda kalan apartman sakinlerinden bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı, bazıların da bebeklerini battaniyeye sardıkları gözlendi.

Bu arada ESGAZ görevlileri, olay yerinde inceleme yapıp apartmanın doğalgazını kesti.

Öte yandan apartmanda yangın merdiveni olmaması dikkat çekti.

Maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili incelemenin sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 01:57:04
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 15:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?