6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Apartmanlara sıkı denetim!

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün, bu sene 3 bin apartmanı denetleyeceklerini belirterek, "Gayrimenkul sermaye iradı elde eden mükelleflerin bir kira gelirini vergi olarak alıyoruz, 11 ayın kirası senin olsun diyoruz. Birileri devlete kalan o bir ayın kirasına da göz dikiyor" dedi.

Aygün, yaptığı açıklamada, gayrimenkul sermaye iradı elde eden mükelleflerin 1-25 Mart 2008 beyan döneminde vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmeleri için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Vergi dairelerinde danışmanlık bürosu ve yardım masaları oluşturulduğunu ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün, iş merkezlerinde beyannamelerin kolayca verilmesi için stant açtıklarını, ayrıca yaşlı ve hasta olan mükelleflere bulundukları yerlerde beyanname verme kolaylığı sağladıklarını anlattı.

Aygün, apartmanlarla ilgili yaptıkları denetimlerle ilgili olarak ise, "Apartmanlarla ilgili denetimlerimiz devam ediyor. Apartmanlardaki kiraları kayıt altına almak, buralardaki giderler için mutlaka fatura alınmasını sağlamak için bu denetimleri yapıyoruz. Yaptığımız denetimlerde, apartmanlardaki giderler için fatura alınmadığını tespit ettik. Bugüne kadar 2 bin apartmanı denetledik. Buralara mal ve hizmet götüren mükelleflerin fatura kesip kesmediklerini, kira gelirlerinin de doğru beyan edilip edilmediğini ortaya çıkmasının peşindeyiz. Denetimlerimiz haklılığımızı ortaya çıkardı. Bir çok apartmanda vergi kaçırıldığını tespit ettik. Biz mükellefin bir kira gelirini vergi olarak alıyoruz. 11 ayın kirası senin olsun, 1'i devletin olsun diyoruz. Bazıları, bu bir aylık kira gelirine de göz dikiyor. Herkesin vergisini ödemesini istiyoruz" diye konuştu.

Bu sene içinde kalan 3 bin apartmanın denetimini de tamamlamayı planladıklarını kaydeden Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün, sattığı mal ve götürdüğü hizmet karşılığı fatura kesmeyen mükellefin cezalandırılmasının yanı sıra apartman yöneticisine de beşte bir oranında 30 YTL'lik sembolik bir ceza kesildiğini sözlerini ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?