4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Arıtma tesisi inşaatı hız kesmiyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan ve kendi elektriğini de üretecek olan 'Kanalizasyon Arıtma Tesisleri’nin inşaatı hızla devam ediyor.

Alpu Ovası ve Porsuk Çayı için hayati önem taşıyan, tam donanımlı yeni kanalizasyon arıtma tesislerinin yapımı, Alpu Yolu'nun 3. kilometresindeki sahada sürüyor. Arıtma tesisleri inşaatının yüzde 52’lik kısmı tamamlanırken, makine montajlarına da başlanıldı.

Eskişehir tarihinin en büyük projelerinden biri olan 50 milyon TL'lik dev proje kapsamında tesisin kendi elektrik ihtiyacının büyük bölümünü atıksulardan elde edecek olan enerji üretim kulelerinin beton inşaatı da tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yeni kanalizasyon arıtma tesislerinin en son teknoloji kullanılarak inşa edildiğini belirterek, "Yeni kanalizasyon arıtma tesislerimizin inşaatında ses ve koku yaymayı önleyici tedbirler de alıyoruz. Çamur ve ön arıtmanın tamamı kapalı sistemler kullanılarak yapılacak. Tesisin kendi elektrik ihtiyacının büyük bölümünü atıksulardan elde edecek olan elektrik üretim kulelerimizin, elektronik ve mekanik sistemlerinin montajına başlayacağız. İnşa etmekte olduğumuz dev tesis, ESTRAM'dan sonra hayat geçirdiğimiz çok büyük maliyetli projelerin başında gelmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 22:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?