4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Arkadaş katili neden utandı?

Eskişehir'de çocukluk arkadaşını baltayla öldürüp cesedini evinin bahçesine gömdüğü iddia edilen sanık, yargılandığı mahkemenin heyetine, "Böyle pis bir cinayetle karşısına gelmekten utanıyorum. Keşke, o beni öldürseydi" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında, tutuklu sanık Veli K. (41) ile tutuksuz sanık G.Ç. hakim karşısına çıktı. Duruşmada ifade veren Veli K. maktul Gürol Çakırbilgiç'in (41) çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek, "Evimde ona yemek hazırlarken, kafama silah dayayıp beni taciz etti. Bir ara lavaboya gitme bahanesiyle yanından ayrıldım. Mutfaktan ele geçirdiğim baltayla kendisine rastgele vurdum. Sabaha kadar ölmesini bekledim. Sabah olunca çarşıya çıktım, dolaştım. Şuurumu kaybetmiştim. Daha sonra G.Ç.'nin işlettiği çay ocağına gittim. Cinayeti ona anlattım. Daha sonra beraber eve gelerek, bahçedeki tuvaletin arkasında çukur kazarak cesedi gömdük. Böyle pis bir cinayetle karşınıza gelmekten utanıyorum. Keşke ben onu değil, Gürol Çakırbilgiç beni öldürseydi" diye konuştu.

Tutuksuz sanık G.Ç. ise, suçlamayı reddederek, Veli K.'nin kendisine iftira attığını öne sürdü.

Şahitleri de dinleyen mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı ertelendi.

18 Şubat 2009 tarihinde ortadan kaybolan Gürol Çakırbilgiç'in yakınları, 6 gün sonra en son birlikte olduğunu öğrendikleri çocukluk arkadaşı Veli K.'nin Huzur Mahallesi Vadi Sokağı'ndaki evine gitmişti. Bahçede tuvaletin yanında taze toprak birikintisi olduğunu fark eden yakınlarının polisi aramasıyla bahse konu adrese gelen Cinayet Masası ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldıkları izinle bahçede yaptıkları kazı neticesinde Gürol Çakırbilgiç'in cesedini bulmuştu. Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı Veli K., çıkarıldığı mahkeme tutuklanmış, cesedi gömmeye yardım ettiği öne sürülen G.Ç. hakkında da dava açılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 21:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?