3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Arkadaş katilleri yakalandı

Eskişehir'de, bıçakla boynu kesilerek öldürüldükten sonra yakılan ve cesedi toprağa gömülü halde bulunan şahsın katil zanlıları oldukları iddia edilen 2 genç, jandarma tarafından yakalandı. Katil zanlılarına olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

Edinilen bilgiye göre jandarma ekipleri, 21 Aralık 2008 tarihinde 75. Yıl Mahallesi Kravdan köy yolu arasındaki bir tepede toprağa gömülü halde bulunan ve boynunun kesildiği, vücudunun bir kısmının da yakıldığı belirlenen erkek cesediyle ilgili araştırma başlattı.

Ekipler, maktulün 16 Kasım 2008 tarihinde ailesince kayıp müracaatında bulunulan Serdar Özbek olabileceği şüphesiyle cesetten alınan kan örnekleri ve kayıp kişinin annesinden alınan örnekleri karşılaştırdı. Karşılaştırma neticesinde maktulün Serdar Özbek olduğu belirlendi. Özbek'in, en son 15 Kasım 2008 tarihinde T.V. ve V.K. ile beraber olduğu ve o günden sonra da maktulden bir daha haber alınamadığı saptanınca jandarma timleri şüphelileri teknik takibe aldı.

Serdar Özbek'i "küfür etme" meselesi yüzünden öldürdüğü iddia edilen T.V. ile cinayete yardım ettiği öne sürülen V.K., yakalanarak gözaltına alındı. Katil zanlısı gençlere olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Jandarmanın geniş güvenlik tedbiri aldığı tatbikatta, zanlılar cumhuriyet savcısına olayı en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan T.V. ile V.K.'nin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:19:05
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 17:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?