6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Arkadaşlık ölüme götürdü

Tren şefi arkadaşıyla gezmek için trene binmiş...

Kütahya'daki tren kazasında hayatını kaybeden konuşma engelli Mehmet Börek'in, tren şefi arkadaşının teklifi üzerine gezmek için trene bindiği ortaya çıktı.

Eskişehirli tren şefi Ahmet Sarıkaya, Eskişehir tren garında büfesi olan ağabeyine yardım eden işitme ve konuşma engelli arkadaşı Mehmet Börek'i, Pamukkale Ekspresi ile Denizli'ye götürmeyi teklif etti. Arkadaşının teklifini olumlu karşılayan Börek, evli ve 3 çocuk babası Sarıkaya ile birlikte gece Eskişehir Garı'na gelen Pamukkale Ekspresi'ne bindi.

Trenin Kütahya'nın Çöğürler köyü yakınlarında devrilmesi sonucu iki arkadaş hayatını kaybetti.

Acı haberi alan Mehmet Börek'in Eskişehir'de yaşayan ablası Nimet Börek, gözyaşlarına boğuldu. Sık sık makinist arkadaşlarıyla gezdiğini belirttiği kardeşini son seyahatine çıkmaması hususunda uyardığını anlatan Nimet Börek, "Makinist arkadaşlarıyla trenle seyahat edip gelirdi. Ahmet arkadaşıyla beraber gezmeye gitmişler. Otogarda ağabeyine yardım ederdi. Konuşmaktan geri olduğu ve çocukluğu da garda geçtiğinden herkes severdi. Ben, Denizli'ye gitmesini istemedim. Ancak, kendisini gitmek istedi" diyerek ağladı.

Tren şefi Ahmet Sarıkaya ile arkadaşı Mehmet Börek'in, yarın Eskişehir'de toprağa verilecekleri öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 19:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?