4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Arkın ve 'Dostlar'ından resim sergisi

Sinema sanatçısı Cüneyt Arkın’ın da aralarında bulunduğu bir grup ressam, Eskişehir'de sergi açtı.

Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla İki Eylül Caddesi'ndeki Sanat Merkezi'nde hazırlanan "Dostlar" adlı serginin açılışına, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fuat Gürcüoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Kazım Kurt'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Ahmet Ataç, Eskişehir'in medarı iftiharı Cüneyt Arkın'ı ve aile üyesi diğer ressamları Eskişehir'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Cüneyt Arkın ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile ortaokuldan sınıf arkadaşı olduklarını hatırlatarak, "Eskişehirliler, Büyükerşen gibi bir belediye başkanına sahip oldukları için çok şanslı. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'i kısa sürede cennete cevirdi. Kendisini kutluyorum" dedi.
Ressam Prof. Dr. Fikret Cüreklibatur da, çocukluk yıllarında Eskişehir'in çamur içinde olduğunu anlatarak, "Eskişehir bugün çok güzelleşmiş. Ben de Büyükerşen'i kutluyorum" diye konuştu.

Ressam Bercis Kızıltan, Güler Göker, Fikret Cüreklibatur ile Cüneyt Arkın’ın yağlı ve sulu boya 60’a yakın eserinin yer aldığı sergi, 7 Ekim'e kadar açık kalacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 22:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?