3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Arzu öğretmene veda

Van Erciş'te meydana gelen depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen Arzu Ertaş ile 1,5 yaşındaki oğlu, kayınpederi ve kayınvalidesi, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. 

Oğlu Yağız ile birlikte hayatını kaybeden Arzu öğretmen ile kayınvalidesi ve kayınpederinin cenazeleri, askeri uçakla Eskişehir'e getirildi. 

Ertaş ailesinin üyeleri için cuma namazını müteakip Gökmeydan Camii'nde tören düzenlendi. Törene; Vali Kadir Koçdemir, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 1. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, öğretmen Arzu Ertaş'ın eşi Ferhat Ertaş, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Vekil olarak görev yaparken iki ay önce ataması gerçekleşince gittiği Erciş'te enkaz altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen Arzu Ertaş, 1,5 yaşındaki oğlu Yağız ile kayınpederi Şerefattin Ertaş ve kayınvalidesi Fadime Ertaş son yolculuklarına uğurlandı.

Deprem sırasında evlerinin balkonunda olduğu öğrenilen küçük Dila'nın ise apartmanın kapıcısı tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Ertaş ailesinin her ferdi için ayı ayrı cenaze namazı kıldırdı. Namazın ardından cenazeler omuzlara alınarak ambulanslarla asri mezarlığa götürüldü. Depremde hayatını kaybeden Ertaş ailesinin 4 ferdi yan yana toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2011 Cuma 18:07:35
Güncelleme :31 Ekim 2011 Pazartesi 18:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?