4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Arzuhalcilere suç duyurusu

Eskişehir Barosu Başkanı Yusuf Yıldırım, Avukatlık Kanunu'na aykırı davrandıkları gerekçesiyle arzcuhalciler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Avukat Yıldırım yaptığı açıklamada, yeni yapılan adliye binası etrafında vatandaşların her türlü hukuki işlerinin yapılacağı, "boşanma, nafaka, veraset dilekçeleri yazılır, icra işleri yapılır" yazılı panolarla menfaat elde etme çabası içerisinde olan arzuhalcilerin açıkça Avukatlık Kanunu'nun 63. maddesine aykırı davrandıklarını öne sürerek, "Arzuhalciler, vatandaşlara ücret karşılığında şikayet, dava ve temyiz dilekçesi gibi mesleki bilgi ve tecrübe gerektiren dilekçeler kaleme aldıkları gözlenmektedir. Hukuki içerik taşımayan, usule aykırı, eksik ve hatalı ifadeler taşıyan bu dilekçeler sebebiyle vatandaşlarımızın çok ciddi hak kaybına uğramasının önüne geçmek için arzuhalcilerin cezalandırılmaları için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyusunda bulunduk" dedi.

Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, vatandaşların ileride ciddi ve telafisi imkansız mağduriyetlere uğramamaları için arzuhalcilere dava ve icra evrakları düzenletmemeleri, bu konularla alakalı dilekçeler yazdırmamaları gerektiği savundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 19:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?