6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Aşçılar birbirleriyle kıyasıya yarıştı

Eskişehir'de ilk kez Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) düzenlediği "Ulusal Aşçılık Yarışması" renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılan üniversiteli aşçılar, yaptıkları yemeklerin 1. olması için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

AÜ Akademik Kulüp Bahçesi'nde düzenlenen "Ulusal Aşçılık Yarışması'na" Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen MYO, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi EMYO, Beykent Üniversitesi MYO, İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Kapadokya MYO ve Lefke Avrupa Üniversitesi ekipleri katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Aktaş, Yalçın Manav, Sevim Gündüz, Gökhan Tufan ve Aydın Özdemir'den oluşan jüri üyeleri karşısında ter döken üniversiteli usta aşçılar, maharet ve hünerlerini göstermek için adeta birbirleriyle yarıştı. Yarışmacılar, yarışma gereği, çorba, salata, ana yemek, pilav veya makarna ve tatlıdan oluşan Türk mutfağı mönüsü hazırlayacak.

AÜ MYO Müdürü Prof.Dr. Kudret Özdaş, Türkiye'de üniversiteler arasında ilk kez Anadolu Üniversitesi tarafından ulusal alanda bir aşçılık yarışması düzenlemenin verdiği mutluluğu dile getirerek, "Amacımız bu eğitimi gören insanları birbirleriyle tanıştırmak, birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamak ve sektörle yan yana getirerek aralarında iletişimi başlatmaktır. Ayrıca, her takım 2 öğrenciden oluşmaktadır. Yarışmaya üniversitemiz katılıyor. Her takım 4 çeşit yemek hazırlayacak. Jüri üyelerimiz görüntüye, sunuşa ve en sonunda yapılan yemeklerin lezzetine bakarak her takıma puan verecek. Ardından yarışmada dereceye girenlere madalya ve şiltleri verilecek" dedi.

Yarışmaya gelen çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrencilerde, aşçıların yemek yapmalarını meraklı gözlerle izledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 16:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?