8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Aseton şişesi patladı, gözünü kaybetti

ESKİŞEHİRLİ 30 yaşındaki Nurcan Efe’nin sol gözü, bir dükkandan alıp eve getirerek açmak istediği aseton şişesinin patlaması sonucu görme yetisini yitirdi. Nurcan Efe, savcılığa yaptığı şikayet sonucu asetonu üreten şirket alehine ceza davası açıldığını, ancak Isparta’da görülen bu davadan hiç haberlerinin olmadığını ve davayı kaybettiğini söyledi.

Evli 2 çocuk annesi Nurcan Efe, 4 Şubat 2003 tarihinde Hamamyolu Caddesi’nde bir parfümeri dükkanından tırnaktaki ojeyi temizlemekte kullanılan aseton aldı. Nurcan Efe'nin, evde eliyle kapağını açmak istediği plastik aseton şişesinin içindeki tıpa ve asit, oluşan basınçla birlikte patlayarak sol gözüne isabet etti. Gözünden yaralanan Nurcan Efe, olay sırasında yanında bulunan ablası Nurdan Gürcü ile birlikte Eskişehir’deki Özel Ümit Tıp Merkezi’ne gitti. Nurcan Efe, “Sol gözümdeki kornea denilen saydam tabaka zarar görmüş. Daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittim ve burada belirli aralıklarla tedavi gördüm. Ancak sol gözüm 10’da 9 oranında görme yetisini kaybetti'' dedi.

AÇILAN DAVADAN HABERLERİ OLMAMIŞ

Halen sol gözüyle göremediğini, güneş ışığına bakamadığını belirten Nurcan Efe, asetonu üreten şirket hakkında olaydan sonra Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu anlattı. Bunun üzerine merkezi Isparta’da bulunan şirket hakkında Isparta 1’inci Asliye Caza Mahkemesi’nde ‘Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucunda yaralamaya sebebiyet vermek’ suçundan dava açılmış olduğunu kaydeden Nurcan Efe, “Ancak davanın Isparta’da görüldüğünü, sanıklar beraat edip dava bittiğinde öğrendik. Bize bu konuda hiçbir evrak gelmedi. Eşim dava açılıp açılmadığını sormak amacıyla savcılığa gittiğinde bu durumu öğrendik'' diye konuştu.

‘ŞİRKET SAHİBİ SÖZÜNDE DURMADI’

Aseton üreten şirket hakkında tazminat davası açmadıklarını, ancak şirket sahibi ile defalarca telefon görüşmeleri yaptıklarını anlatan Nurcan Efe, şirket sahibinin zararlarını karşılama ve kornea nakli ameliyatı olması için hertürlü yardımı yapma sözü verdiğini, ancak bugüne kadar sözünde durmadığını öne sürdü. Eşi İbrahim Efe’nin lokantada aşçılık yaparak geçimlerini sağladığını belirten Nurcan Efe, sol gözünün tekrar ışığa kavuşması kornea nakli ameliyatı olması gerektiğini kayderek şöyle devam etti:
“Dünya Göz Hastanesi yetkilileriyle görüştük. Kornea naklini 6 bin 300 YTL’ye yaptıklarını belirttiler. Eşim nedeniyle sağlık güvencem olduğu için bizden 5 bin 800 YTL para talep edildi. Biz geçimizi güçlükle sürdüyoruz. Maddi imkanımız olmadığı için şu an kornea nakli ameliyatı olmam imkansız. Beni bu hele getiren asetonu üreten firma yetkililerinin ameliyat masraflarını karşılamalarını beklerdim. Ancak onlar sözlerinde durmadı.''

 

DHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 11:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?