3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Aşıklık geleneği dinletisi yapıldı

ESOGÜ'DE AŞIKLIK GELENEĞİ DİNLETİSİ YAPILDI

"Örneklerle Uygulamalı Aşıklık Geleneğimiz" konulu dinleti Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yapıldı.

ESOGÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün düzenlediği ‘Örneklerle Uygulamalı Aşıklık Geleneğimiz’ konulu dinletiye aşıklar Hüseyin Summanoğlu, Cemal Divani ile şair Rasim Köroğlu katılımıyla Eğitim Fakültesi Salonu'nda gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ESOGÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Selahattin Turan, aşıklık geleneğinin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu söyledi. Ardından şair Rasim Köroğlu aşıklık geleneğinin yaşamaması halinde birçok yöresel kelime ve deyimin kaybolacağını ifade ederek, "Dil yaşamazsa kültür de yaşayamaz ve gelecek kuşaklara da aktarılamaz" dedi. Daha sonra aşıklar Hüseyin Summanoğlu ve Cemal Divani merhabalaşma, hatırlatma ve tekellüm fasıllarından oluşan atışmalar sundular. Şair Köroğlu da zaman zaman araya girerek anlattığı bazı hoş anekdotlar, fıkralar ve okuduğu şiirlerle etkinliğe renk kattı.

Dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan dinletinin sonunda ESOGÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Selahattin Turan, sanatçılara ESOGÜ anı tabağı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 10:16:01
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 18:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?