3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Atatürk Köprüsü yıkılıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ani çökme tehlikesi bulunan Atatürk Caddesi Köprüsü’nü pazar günü yıkacak.

Belediye yetkilileri, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine yapılan incelemede, çökme tehlikesi bulunan Atatürk Caddesi Köprüsü’nü yıkma kararı aldı. Köprüde yapılan teknik incelemelerde, köprünün mesnetlerinden bir çoğunun eksenlerinden kaymış olduğu, büyük bir bölümünü de taşıma özelliklerini tamamen yitirdiği, kiriş ve tabliyelerinde pas payını sağlayan betonların döküldüğü, çekme gerilmelerini alan demirlerin çapında yüzde 80’lere varan eksilmelerin olduğu tespit edildi. Köprüde ani çökmeler olabileceği endişesi ile pazar günü yıkıma başlanacağı bildirildi.

Köprü yapım çalışmaları süresince Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı gereği, Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’nden Tepebaşı istikametine gidecek sürücüler, Basın Şehitleri Caddesi’ni takiben Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi Kavşağı’na çıkacak.

Kütahya Caddesi, Sarar Basma fabrikası istikametinden gelen araçlar ise, Ali Fuat Güven Caddesi üzerinden Ercan Sokağı’nı kullanarak Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’ne çıkacak. Cuma günleri ise Ercan Sokağı’nda semt pazarı kurulduğundan, bu sokağı kullanacak sürücülerin Ali Fuat Güven Caddesi istikametini kullanmaları gerektiği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 18:36:28
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 17:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?