6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Atatürk özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ebediyete intikal edişinin 70. yıldönümünde Eskişehir'de törenlerle anıldı.

Vilayet Meydanı'ndaki anıta çelenklerin bırakılmasının ardından saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku'nun dinlenmesiyle sona eren törene Vali Kadir Çalışıcı, CHP Milletvekili Murat Sönmez, MHP Milletvekili Beytullah Asil, 1. Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, çok sayıda askeri, mülki erkan, öğrenci ve öğretmen ve vatandaş katıldı.

Anma programı, daha sonra Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı yaptığı açıklamada, Türk ulusunun Atatürk'e, kurduğu cumhuriyete ve düşünce sistemine her zaman sahip çıkacağını belirterek, "70 yıl önce kaybettiğimiz yüce Atatürk, bir imparatorluğun küllerinden, milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandırmış, çağdaş, laik, üniter ve millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak sadece ulusumuzun yazgısını değil, aynı zamanda tarihin akışını ters yüz etti. Ancak Atatürk, cumhuriyet başta olmak üzere tüm kazanım ve başarıları kendisine değil, Türk ulusuna mal ederek her zaman öncü ve örnek oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 11:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?