6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Atık su arıtma tesisinde sona doğru

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı yeni atıksu arıtma tesislerinin inşaatı hızla devam ediyor.

Alpu Ovası ve Porsuk Çayı için hayati önem taşıyan tam donanımlı yeni atıksu arıtma tesislerinin yapımı, Alpu Yolu 3. kilometresindeki sahada devam ediyor. Yaklaşık 50 milyon YTL'ye mal olması beklenen yeni arıtma tesisi, Eskişehir'in atıksularını arıtmada yetersiz kalan mevcut arıtma tesislerinin yanına yapılıyor.

İnşaat çalışmaları aralıksız devam eden arıtma tesislerinde bir taraftan kazı çalışmaları sürerken, bir taraftan da çökertme ve havalandırma havuzlarının, atölye binalarının ve deşarj kanalının yapımı hızla devam ediyor. İleri teknolojinin kullanılacağı yeni tesis, kendi elektrik enerjisinin büyük bölümü arıtma sırasında elde edilecek olan biyogazlardan üretecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından Eskişehir'e kazandırılan ve kent tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan Yeni Atıksu Arıtma Tesisleri, Porsuk Nehri'nin beslediği Alpu Ovası ve Sakarya Havzası'nın geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Yeni arıtma tesislerinin yapımının dışında şehrin atık sularını arıtmada yetersiz kalan mevcut tesislerde de iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 12:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?