6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Atık sulardan elektrik üretilecek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük projelerden biri olan yeni kanalizasyon arıtma tesislerinin inşaatı devam ediyor.

Arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının büyük bölümünü kanalizasyon atıklarından elde edecek olan enerji üretim kuleleri de hızla tamamlanıyor.

Alpu Ovası ve Porsuk Çayı için hayati önem taşıyan tam donanımlı yeni kanalizasyon arıtma tesislerinin yapımı, Alpu yolu 3. kilometredeki sahada devam ediyor.

Eskişehir tarihinin en büyük projelerinden biri olan 50 milyon YTL'lik dev proje kapsamında, tesisin kendi elektrik ihtiyacının büyük bölümünü atık sulardan elde edecek olan enerji üretim kuleleri inşa ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yeni kanalizasyon arıtma tesislerinin çok büyük bir çevre yatırımı olduğunu belirterek, "Alpu yolu üzerindeki inşaat sahamızda bir taraftan dev enerji kuleleri yükselirken, bir taraftan da çökertme ve havalandırma havuzlarımızın inşaatı devam ediyor. Yeni kanalizasyon arıtma tesislerimizde kötü kokuların çevreye yayılmasını engelleyici sistemler de bulunacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 21:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?