6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

AÜ öğrencilerinden ilginç eylem

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) bir grup öğrenci, kabile hayatını canlandırarak yaptıkları eylemle doğalgaz zammını protesto etti.

Yunus Emre Kampüsü yemekhane önündeki yeşil alan üzerine kartondan temsili ev yapan öğrenciler, battaniyelere sarınıp tuğla üzerinde içine yaprak koydukları tencerede yemek yaparak doğalgaz zammına tepki gösterdi.

"Doğalgaza yüzde 82 zam. Bize de ilkel yaşam. Kolektifler kabilesi", "Kolektif yaşam evi inşaatı başlamıştır. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" yazıları asan öğrenciler adına konuşan Bengi Kıpçak, kiraların yüksek olduğunu, bunun yanında doğalgaza yapılan zammın da öğrencileri güç durumda bıraktığını söyledi.

Kıpçak, "Burslarla geçinebilecek öğrenci yok. Bir öğrenciye aylık en azından 300-400 YTL gerekiyor. Bir hafta 150 YTL alışveriş yapıyoruz, ondan sonra 3 hafta makarna yiyoruz. Bu gidişle makarnayı pişirecek doğalgazı da bulamayacağız. Bu yüzden doğalgaz zammının geri çekilmesini istiyoruz. Öğrencilerin barınma, eğitim, ulaşım hakkının devlet koruması altına alınmasını istiyoruz" dedi.

Grubun ilginç zam eylemi, diğer öğrencilerin de ilgisini çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?