5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

AÜ öğrencilerine para cezası

AÜ ÖĞRENCİLERİNE REKTÖRLÜKTEN 17 BİN TL CEZA

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 4 Kasım 2010'da meydana gelen olaylarda okul kantinindeoluşan hasarı eylemci öğrencilerden istedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'nde 4 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen olayda, Yabancı Diller Yüksekokulu kantini önünde 6 Kasım YÖK'ün kuruluş yıldönümünü protesto içerikli afişler asmak isteyen öğrenciler üniversitenin özel güvenlik görevlileri izin vermemişti.

Özel güvenlikçilerle öğrenciler arasında yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından üniversite öğrencileri okul kantinine girerek kapılara masa ve sandalyelerle barikat kurmuştu. Olaylar üzerine kampüse gelen polisler barikatı aşıp kantine girerek öğrencilerden 45’ini gözaltına almıştı. Öğrenciler, sevk edildikleri adliyede cumhuriyet savcılığına ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü gözaltına alınıp serbest bırakılan Anadolu ve ESOGÜ’de okuyan 45 öğrencinin ailelerinin oturdukları evlere birer mektup göndererek olaylar nedeniyle kantinde 17 bin liralık maddi zararın oluştuğunu bildirip, her öğrencinin 5 gün içerisinde 395 lira 25 kuruş ödenmesini istedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından avukat Berrin Kıncal imzasıyla öğrencilere gönderilen yazıda, paranın ödenmemesi halinde icra işlemlerinin başlatılacağının belirtildi. Avukat Berrin Kıncal, yasal olarak kamu malına verilen zararın zarar veren kişiler tarafından ödenmesi gerektiğini, ayrıca bu kişiler hakkında daha önce de savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kıncal, kantine zarar veren öğrencileri fotoğraf ve video görüntülerinden belirlendiklerini, bunların arasında kendi ünivesitelerinde okuyan öğrencilerin yanısıra ESOGÜ öğrencilerinin de bulunduğunu kaydetti.

ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİLERE VE AİLELERE GÖNDERDİĞİ YAZI:

ANADOLU Üniversitesi Hukuk Müşavirliği’nde görevli avukat Berrin Kıncal imzasıyla öğrencilere gönderilen yazıda aynen şöyle denildi:

“04 11 2010 tarihinde üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu kantininde meydana gelen olaylarda kantinde bulunan masa, sandalye vb. ile kantin camları kırılmış ve maddi zarar meydana gelmiştir. Anılan tarihteki olayda meydana gelen toplam 17 bin 786 liralık kamu zararının tahsili gerekmektedir. Gerçekleşen olaylara katılmanız sebebiyle meydana gelen zarardan sorumlu olduğunuzdan meydana gelen hasar toplam 17 bin 786 lira olup, bu bedelden 395.25 TL.sının tarafınızdan ödenmesi gerekmektedir. Bu bedeli yazımızın tarafınıza tebliğinden itibaren 5 gün içinde PTT havalesi ile Anadolu Üniversitesi Hukuk Müşavirliğine göndermeniz veya Anadolu Üniversitesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın T.C. Ziraat Bankası Anadolu Üniversitesi Şubesi TR5900001001900400130705004 nolu hesabına ödemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde alehinize icra takibine başvurulacağı, fuzuli yere icra harç masrafları da ödemek zorunda kalacağınız önemle rica olunur.”

Rektörlük tarafından ailesine ve kendisine mektup gönderilen Anadolu Üniversitesi öğrencisi Tevfik Caner Ertay, "Camları bizler kırmadık. Polis kırdı bizler ödüyoruz. Bu nasıl anlayış bilmiyoruz. Bizlere gelen bu cezaları ödemeyeceğiz" dedi.

Okul kantininde bulunan Taylan Özgür Karabucak ise, "Bizler okul kantinine zarar verecek hiç birşey yapmadık. Polisler ve Özel Güvenlikçiler camları kırarak içeri girdiler. Arkadaşlarımıza zarar verdiler. Bir arkadaşımızın ayapı kırıldı. Bir arkadaşımızın ise kırılan camlardan kulağı kesildi. Bizler o görüntüleri kameralara ve cep telefonlarına çekmiştik. Ama telefonlarımızı ve kameralarımızı kırdılar. Biz bu paraları ödemeyeceğiz. Bizlerde mahkemeye verip haklarımızı arayacağız" şeklinde konuştu.

AÜ ÖĞRENCİLERİNE REKTÖRLÜKTEN 17 BİN TL CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 17:36:04
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 18:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İTİRAFÇI T.O. IP: 193.140.16.xxx Tarih : 5.10.2012 12:35:39

Ortadaki çocuğun kafası fotomontaj mı ? Diğerlerini bilmem de, ortadaki çocuk haketmiş gibi!!!!