5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

AÜ'de aile boyu eylem

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE AİLE BOYU EYLEM

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) bir grup öğrencinin rektöre ve özel güvenlik görevlilerine tepki amaçlı düzenlediği eyleme, bazı anne ve babalar ile öğretim üyeleri de katıldı. Rektörlük önünde basın açıklamasını okuyan bir anne, "Geçen hafta tüm televizyonlarda çocuklarımıza yapılan saldırıyı izledik. Çocuklarımızı dövülsünler diye değil, eğitmek için üniversiteye gönderdik. Çocuklarımıza kalkan tüm ellerin karşısındayız. Saldırılar bitinceye kadar bu işin peşindeyiz" dedi.

Anadolu Üniversitesi'nde 19 ve 25 Mart tarihlerinde bir grup üniversite öğrencisi ile özel güvenlik görevlileri arasında çıkan olaylar bugün protesto edildi. Öğrencilerin düzenlediği eyleme, bazı ebeveynler ile öğretim üyeleri de katıldı. Yunus Emre Kampüsü girişinde toplanan öğrenciler, anne ve babaları, öğretim üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte rektörlük binası önüne kadar yürüdü. Ebeveynler, çocuklarının protestosuna bazen alkış tutup bazen de kol kola girerek destek verdi.

"Gençler yalnız değildir, üniversite rektörü saldırıların hesabını verecek" yazılı pankart ve dövizler taşıyan gençler adına konuşan Seval Kutlu, son günlerde Anadolu Üniversitesi'nde art arda özel güvenlik birimlerinin saldırısının yaşandığını öne sürerek, "Üniversite öğrencileri güya kendilerini korumakla görevlendirilmiş özel güvenlik birimleri tarafından öyle gözü dönmüş bir saldırıya uğradılar ki, 6 öğrenci yaralandı. Son bir haftadır öğrencilere saldıran özel güvenlik birimleri rektörlük eliyle linç

kültürünün nasıl yaşatıldığı ve uygulandığını bir kez daha gözler önüne serdi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, talimatları direkt olarak Emniyet Müdürlüğü'nden almaktadır. Ailelerin tespit edilip aranmasından, arkasından açılan soruşturmalar, okul içinde Terörle Mücadele Şubesi birimlerinin konuşlandırılması sistematik ve planlıdır" iddialarında bulundu.

Fatma Karan da bir anne olarak tepkisini göstermek için burada olduğunu belirterek, "Biz anne ve babalar olarak çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz. Geçen hafta tüm televizyonlarda çocuklarımıza yapılan saldırıyı izledik. Bu çocuklar, hepimizin çocuğu. Aileler olarak bütün varlıklarımızı ortaya koyarak, canımızı dişimize takarak çocuklarımızın bu yaşa gelebilmesi için çaba sarf ettik. Onları dövülsünler diye değil, eğitmek için üniversitelere gönderdik. Eğitimin sopayla

değil, bilgiyle olduğunu sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Çocukları özel güvenlikle karşı karşıya getirmenin, çocuklarımızı özel güvenlik birimlerine dövdürmenin hiçbir mantığı yok. Çocuklarımıza kalkan tüm ellerin karşısındayız. Biz bu çocuklar için varız. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne sesleniyoruz. Çocuklarımızın kılına bile zarar gelmesine izin veremeyiz. Saldırılarınız bitinceye kadar bu işin peşindeyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından velilerden seçilen bir heyet, Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın ile görüşmek için rektörlük binasına girerken, grup bir süre sonra dağıldı.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE AİLE BOYU EYLEM
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE AİLE BOYU EYLEM
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE AİLE BOYU EYLEM
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE AİLE BOYU EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 15:19:03
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 17:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?