9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

AÜ'de Akademik yıl açılışı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ), 2007-2008 ders yılı törenle açıldı. Rektör Fevzi Sürmeli, üniversitelerde karamsarlığa yer olmadığını ve verilmemesi gerektiğini söyledi.

Yunus Emre Kampüsü Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan yeni öğretim yılı açılış törenine Eskişehir Milletvekilleri Nedim Öztürk, Murat Mercan, Beytullah Asil, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Fazıl Tekin, eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli, AÜ'nün ülkedeki tüm üniversitelerin öğrencilerinin yüzde 45'ini bünyesinde barındırdığını belirtti. 2007-2008 ders yılında örgün bölümlerde öğrenci sayısının 25 bin, uzaktan öğretimdeki öğrenci sayısının ise 1 milyon 200 bin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sürmeli, üniversitelerin sorumluluğunun, toplumsal anlamda diğer kurum ve kuruluşların sorumluluğundan çok daha ağır ve kapsamlı olduğunu ifade etti.

Rektör Fevzi Sürmeli, "Ülkemizde bu konu üzerinde önemle durulması gerektiği ve ülke yöneticilerinin, üniversitelerin önemine bu açıdan bakması gerektiği inancındayım. Bilime, demokratik, laik cumhuriyete olan inancı güçlü kılmak, canlı tutmak, her gün tekrarlamak, hayat tarzı haline getirmek önemli bir görevimizdir. Üniversitelerde karamsarlığa yer yoktur, yer verilmemelidir" dedi.

Bilim ve Teknoloji Teşvik Ödülleri'nin de dağıtıldığı merasimde Rektör Sürmeli, yükses ihtisas ve doktorasını tamamlayan öğrencilere diplomalarını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 17:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?