6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

AÜ'de e-sertifika kayıtları başladı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ), e-sertifika programlarının bahar dönemi kayıtlarının 22 Şubat'a kadar süreceği bildirildi.

Üniversitenin uzaktan öğretim sistemi bünyesinde muhasebe, pazarlama, girişimcilik ve finans alanlarında ders vermek üzere açılan e-sertifika programlarının bahar dönemi kayıtları başladı. E-sertifika programlarında eğitim ve öğretim internete dayalı olarak uzaktan öğretim yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Çalışmakta olan ya da kendi işini kurmayı düşünen girişimcilere kolaylık sağlayan programlar, iş yönetimi alanında rekabet gücünü arttırarak, bilgi ve becerileri uzaktan öğretim yöntemiyle edinme fırsatı sunuyor. Bu dönem dördüncüsü gerçekleşecek olan e-sertifika programlarına 4 Şubat'ta başlayan kayıtlar, 22 Şubat'a kadar devam edecek.

E-sertifika Programları Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Mehmet Emin Mutlu, sertifika programlarının özellikle üniversiteye giremeyen kesim için akademik eğitim alma konusunda fırsat sağladığını belirterek, "Şuanda muhasebe, pazarlama, finans gibi alanlarda toplam 17 programımız var. Bu programlara kayıt yaptıranlar, 3 ders alıp 4 aylık bir süre zarfında bu dersleri internet ortamında çalışabiliyorlar. Daha sonra 17 ilde yapılan sınavlara giriyorlar. Bu 3 dersten de başarılı olduklarında kendilerine sertifikaları veriliyor" dedi.

E-sertifika sınavlarının açıköğretim sınavları kalitesinde olduğunu ve bu sebeple kaliteli ve genel kabul gördüğünü kaydeden Mutlu, başvuru ve detaylı bilginin "www.e-sertifika.anadolu.edu.tr" internet adresinden alınabileceğini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 17:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?