3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

AÜ'de grip tatili başladı

Eskişehir'de domuz gribi salgını sebebiyle ilköğretim ve lise dengi okullar ile dersanelerde bir hafta ara verilen eğitim bugün yeniden başlarken, bu kez Anadolu Üniversitesi 3 günlük grip tatiline girdi.

Gribe yakalanan çocuk hastalarda geçen aylara oranla yüzde 30 artış olması ve il merkezinde yüzde 10'un üzerinde devamsızlık yaşanan 95 okulda toplam 5 bin 458 öğrencinin okula gelmemesi üzerine eğitimin 17 Kasım'dan 23 Kasım'a kadar ertelendiği Eskişehir'de, ilköğretim ve lise dengi okullarda ders zili bir haftalık aradan sonra bugün yeniden çaldı. İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, eğitime tedbir amaçlı verilen aranın ardından okullarda hastalığın yayılma hızında düşüş olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Bu arada Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ), bugünden itibaren 3 günlük grip tatili kararı alındı. AÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, öğrenciler arasında gribal enfeksiyon rahatsızlığının artması yüzünden 23-24-25 Kasım tarihlerinde 3 gün süreyle öğretime ara verildiği kaydedildi. Açıklamada, "Üniversitemiz hastanesi başhekimliğinden alınan bilgi doğrultusunda, son günlerde poliklinikler ile acil servise yüksek sayıda özellikle öğrenci hasta müracaatlarının olması, öğrencilerimizin devamsızlıklarındaki büyük artış ve gribal enfeksiyonun daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla yönetim kurulu kararı ile 23-24-25 Kasım 2009 tarihlerinde 3 gün süreyle eğitime ara verildi" denildi.

Öte yandan, son günlerde 112 Acil Servis'e yapılan özellikle çocuk ve yaşlılarda görülen "yüksek ateş" belirtili vaka sayısı arttı. Bazı hastaneler, servislerdeki aşırı yoğunluk sebebiyle domuz gribi şüphelisi hastaları kabul edememeye başladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 15:18:00
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 15:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?