3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

AÜ'de veda zamanı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin (AÜ) 2004-2005 öğretim yılı mezuniyet töreni, Atatürk Stadı’nda yapıldı. Törene, 20 bine yakın öğrenci, aileleri ve yakınlarının yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Vali Vekili Ahmet Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Milli Eğitim eski Bakanları’ndan Prof. Dr. Orhan Oğuz ile çok sayıda yetkili katıldı.

12 fakülte, 9 yüksekokul ve 3 enstitüden mezun olan 3 bin öğrenciye diplomaları Rektör Engin Ataç, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri tarafından verildi.

Törende konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç, Anadolu Üniversitesi’nin evrensel bir bilim kuruluşu olduğunu belirterek, "Ülkemizin seçkin üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi, değişik ülkelerin üniversiteleri ile birlikte yürüttüğü projelerle her geçen yıl daha da kök salarak gelişmekte, bir ’Dünya Üniversitesi’ olarak güçlenmektedir" dedi.

Konuşmasında, öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Ataç, "Sizler, Anadolu Üniversitesi’ne kaydolduğunuz gün ülkemize aydınlık geleceğine, akıl ve bilim yoluyla çağdaş dünyada yer almasına katkıda bulunmak gibi bir görev için ilk adımı attınız. Şimdi, gerçeklerle karşı karşıyasınız. Aldığınız eğitim ve sorumluluğunuz doğrultusunda karşılaşacağınız tüm sorunların üstesinden geleceğinize inanıyorum" diye konuştu.

Üniversitenin en yaşlı öğrencisi 2 çocuk, 3 torun sahibi 62 yaşındaki emekli astsubay Aziz Karaosmanoğlu, on binlerce kişinin önünde mezuniyet heyecanını yaşadı. Karaosmanoğlu, diploma almanın sevincini yaşadığını belirterek, "Bu mutlu günü gördüm, çok mutluyum. Öğrenmenin yaşı yok, beşikten mezara kadar ilim öğrenmek lazım. Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti okuyla başlıyor, Peygamberimizin de hadisleri var. İnsanın kendisini geliştirmesinin yolu okumaktan geçiyor. Bunu değerlendirmemiz lazım. Gençler zamanlarını, öğrenim çağlarını iyi değerlendirsinler. Eğlence için öğrenmelerine ara vermesinler, eğlenmeyi muhakkak zaman bulacaklardır. Kendilerine beni örnek alsınlar" dedi.

İşletme Fakültesi’ni bitiren Sevda Akay (28) ise, 9 yaşındaki oğlu Arda Akay’a giydirdiği cübbe ve keple dikkatleri üzerinde topladı. Akay, "Mezuniyet törenime oğlumla birlikte geldim, çok mutluyum. Ben, Açıköğretim Fakültesi’nde okudum. Şu anda ilköğretim 4. sınıf öğrencisi olan oğlum inşallah örgün öğretimi bitirir" diye konuştu.

Diplomaların dağıtılmasının ardından 3 bin öğrencinin iki dev Türk bayrağını ellerinde taşıyarak gösteri yapmaları ve keplerini toplu halde havaya fırlatmaları ilgiyle izlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 12:42:35
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 13:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?