4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

AÜ'de yeni akademik yıl

AÜ'DE YENİ AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Fevzi Sürmeli, üniversitenin bugün ulaştığı gelişmişlik düzeyi ve başarısının gurur verdiğini belirterek, "Ayrıştırıcı değil, birleştirici anlayışla yolumuza devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Prof. Dr. Sürmeli, Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen yeni akademik yılın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu Üniversitesi'nin büyük ilerlemeler kaydettiğini, ulaştığı gelişmişlik düzeyi ve başarısının gurur verdiğini söyledi. Rektör Fevzi Sürmeli, "Üniversitemizin sosyal ve bilimsel saygınlığı ve başarısı, öğretim elemanı kalitesinin ve donanımının yükseltilmesi, öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilecekleri her tür ortama ve nitelikli eğitim programlarına sahip olmaları, tüm alt ve üst yapı donanımının geliştirilerek çeşitlendirilmesi konularında gurur ve güven ile söyleyebilirim ki, büyük ilerlemeler kaydettik. Üniversitemiz; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yayın, fiziksel altyapı ve donanım ile yerel, bölgesel ve ulusal ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlamada önemli gelişmeler göstermiş ve ülkemizdeki pek çok üniversite arasında saygın ve örnek alınan bir kurum haline geldi" diye konuştu.

Üniversitenin bilimsel ölçütler ve nitelikli eğitim programları açısından çok daha yüksek düzeylere çıkması, bilim dünyasının en saygın ve özenilen kurumlarından biri haline gelmesinin temel hedeflerinden olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sürmeli, şunları söyledi:

"Üniversiteler; eğitim, öğretim ve araştırmalarla bilgi üretmek, bilgileri paylaşmak ve nasıl kullanılacağını öğretmek, toplumal meselelerle ilgilenmek, çevre, ülke ve dünya insanının refahını ve hayat kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapan ulusal ve evrensel kurumlardır. Üniversitemizin geçmişten gelen ve yarınlara taşınacak olan kurumsal kültürünün temel yapı taşlarından olan hukukun üstünlüğüne olan inancımızla bilimin aydınlığından aldığımız güç ve güvenle, ülkemizin çağdaş geleceğine, bağımsızlık ve bütünlüğüne olan bağlılığımızla, anayasamızda ifade edilmiş temel değerler ışığında Büyük Önder Atatürk'ün çizdiği bu yolda ayrıştırıcı değil, birleştirici anlayışla devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

GÜL: "ÜNİVERSİTELER SİYASALLAŞMAMALI"

Bu arada törende yazılı mesajı okunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülke meseleleri konusunda fikir ve çözüm üretmenin üniversitelerin görevleri arasında yer aldığını, ancak üniversitelerin bunu yaparken siyasallaşmamalarının büyük önem taşıdığını bildirdi. Yeni akademik yılın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın gönderdiği kısa mesajları da okundu.

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın klasik müzik dinletisi sunduğu, üniversitenin tanıtım filminin gösterildiği törende, öğrenciler adına Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencisi Cem Ali Gödek, mezunlar adına Savronik A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Kula, öğretim elemanları adına da Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir Suğur birer konuşma yaptı.

Yüksek lisans ve doktora diploma ve ödül töreninden sonra yeni akademik yılın ilk açılış dersini, Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk ''Coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama" konusunda verdi.

Çok Sesli Gençlik Korosu'nun 'Anadolu Üniversitesi Marşı'nı seslendirmesinin ardından da Türk Astronomi Derneği ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle "Dünyadan evrene bakış" adlı serginin açılışı yapıldı

AÜ'DE YENİ AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI
AÜ'DE YENİ AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 16:16:00
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 18:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?